Prinudna prodaja akcija u postupku preuzimanja AD

Centralni registar vrši preknjižavanje akcija koje su predmet prinudne prodaje u postupku preuzimanja akcija u skladu sa članom 18. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 65/08, 2/09 i 59/13).

Akcionar čije su akcije prinudno prodate ima pravo na naknadu u novcu. Sredstva za isplatu naknade ponudilac je uplatio na račun Centralnog registra za posebnu namjenu.

Akcionar je dužan da u što kraćem roku od saznanja za prinudnu prodaju svojih akcija, obavijesti Centralni registar o broju novčanog računa na koji će se sa računa za posebnu namjenu doznačiti novčana sredstva koja akcionaru pripadaju po osnovu prinudne prodaje, ako broj novčanog računa akcionara nije unesen u sistem Centralnog registra u nekom drugom postupku.

Informacije u vezi sa prinudnom prodajom akcija u postupku preuzimanja i isplatom pripadajućeg iznosa naknade mogu se dobiti putem telefona broj: 051/348-710 i 051/348-717 ili na šalteru Centralnog registra u Ulici Sime Šolaje 1, Banja Luka, zatim elektronskom poštom na adresi: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. i običnom poštom na adresi: Centralni registar hartija od vrijednosti AD Banja Luka, Ulica Sime Šolaje 1, 78000 Banja Luka.

Prinudna prodaja akcija - preuzimanje akcionarskog društva