Centralni registar hartija od vrijednosti ad Banja Luka prilikom obavljanja svoje djelatnosti u određenim slučajevima obavještava vlasnike hartija od vrijednosti o njihovim pravima iz hartija od vrijednosti, a u nekim postupcima vrši i isplate novčanih sredstava vlasnicima. Svi ovi poslovi obavljaju se prema podacima koji su upisani u Centralnom registru, i zato je važno da podaci budu tačni. S tim u vezi, pozivamo sve vlasnike hartija od vrijednosti da redovno ažuriraju svoje podatke (ime, prezime, ime roditelja, adresa, bankovni račun i sl.).
Takođe, u Centralnom registru se provode i rješenja o nasljeđivanju u vezi sa hartijama od vrijednosti, a s obzirom na to da sva prava ostvaruje vlasnik potrebno je, u slučaju smrti vlasnika, da nasljednici u Centralnom registru dobiju potvrdu o vlasništvu za vođenje ostavinskog postupka, kao i da provedu rješenje o nasljedjivanju odmah po pravosnažnosti.
Za detaljnije informacije u vezi sa ažuriranjem ovih podataka možete se obratiti našim operaterima na šalteru Centralnog registra ili putem telefona na broj 051/348-717 ili 051/348-729.