Obavještenje o prenosu akcija sa manjinskih akcionara emitenta  ČAJAVEC-ALATNICA AD Banja Luka na otkupioca

Skupština akcionara emitenta Čajavec-Alatnica ad Banja Luka je dana 22.07.2013. godine, donijela Odluku o prenosu akcija na kontrolnog akcionara.
 
Podaci o emitentu
Naziv:
ČAJAVEC-ALATNICA AD BANJA LUKA
Sjedište:         
Jovana Dučića 25, Banja Luka
Matični broj:
01118935
Oznaka:
CJAL

Podaci o otkupiocu
Naziv:
N SPORT DOO BEOGRAD
Adresa:        
Auto-put Beograd-Novi Sad 150 a
 
 
U skladu s čl. 438. - 438d. Zakona o privrednim društvima Centralni registar je dana 19.08.2013. godine izvršio prenos akcija sa manjinskih akcionara emitenta Čajavec-Alatnica ad Banja Luka na otkupioca.
 
Akcionar čije su akcije prenesene na otkupioca ima pravo na naknadu u novcu.
 
Za svaku akciju koja je predmet prenosa na otkupioca, otkupilac je odredio iznos od 0,87 KM, kao primjerenu naknadu po akciji.
 
Sredstva za isplatu naknade otkupilac je uplatio na račun Centralnog registra za posebnu namjenu.
 
Akcionar je dužan da u što kraćem roku od saznanja za prenos akcija na otkupioca, obavijesti Centralni registar o broju novčanog računa na koji će se sa računa za posebnu namjenu doznačiti novčana sredstva koja akcionaru pripadaju po osnovu prenosa akcija na otkupioca, ako broj novčanog računa akcionara nije unesen u sistem Centralnog registra u nekom drugom postupku.
 
NAPOMENA: ZASTARIJEVANJE PRAVA NA ISPLATU NOVČANE NAKNADE
Član 440. Zakona o privrednim društvima propisao je da pravo na isplatu novčane naknade zastarjeva u roku od tri (3) godine od dana upisa odluke o prenosu akcija u sudski registar, nakon čega će sredstva koja su bila deponovana na ime novčane naknade prenose se na budžet Republike Srpske.
 
Prenos novčanih sredstava koja nisu isplaćena manjinskim akcionarima emitenta Čajavec-Alatnica ad Banja Luka biće prenesena na budžet Republike Srpske na dan 07.08.2016. godine
 
Informacije u vezi sa prenosom akcija na kontrolnog akcionara i isplatom pripadajućeg iznosa naknade mogu se dobiti putem telefona broj: 051/348-710, 051/348-713 i 051/348-721 ili na šalteru Centralnog registra u Ulici Sime Šolaje 1, Banja Luka, zatim elektronskom poštom na adresi: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. i običnom poštom na adresi: Centralni registar hartija od vrijednosti AD Banja Luka, Ulica Sime Šolaje 1, 78000 Banja Luka.