UniCredit Bank

UniCredit Bank d.d. Mostar je registrirana poslovna banka sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Sa ukupnom aktivom od 5.970,7 miliona KM i kapitalom od 880,8 miliona KM, Banka danas posluje kroz mrežu od 74 poslovnica koja pokriva čitav teritorij Bosne i Hercegovine, što proizvode i usluge UniCredit Bank čini dostupnim svakom klijentu, u svim većim gradovima i mjestima u Bosni i Hercegovini. UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. (podaci sa 30.06.2020.) 

UniCredit jeste i ostaće jednostavna i uspješna paneuropska poslovna banka sa potpuno integriranim korporativnim i investicionim bankarstvom, koja svojoj rasprostranjenoj bazi klijenata pruža jedinstvenu mrežu u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi.

Prateći dugu istoriju skrbničkih usluga na tržištima kapitala širom svijeta, UniCredit Bank d.d., kao tržišni lider, prepoznala je novi segment usluga i na taj način od 2006. godine doprinosi razvoju tržišta kapitala u Bosni i Hercegovini. Prva skrbnička transakcija na tržištu kapitala u Bosni i Hercegovini izvršena je na dan 26.10.2006. godine upravo putem skrbničkog računa tadašnje HVB Central Profit Banke d.d.

UniCredit Bank d.d. je dio sveobuhvatne GSS (eng. „Global Securities Services“) mreže u CIE, koja pruža „post-trade“ usluge na 11 evropskih tržišta.

Sadašnjim i potencijalnim klijentima nudimo sljedeće usluge skrbništva nad vrijednosnim papirima:

  • Safekeeping Services - Čuvanje imovine
  • Settlement Services - Namira transakcija
  • Corporate Actions & Proxy Voting – Obavještavanje o korporativnim akcijama kao i zastupanje na skupštinama
  • Income Collection - Prikupljanje prihoda od vrijednosnih papira
  • Outbound Services - Namira i čuvanje vrijednosnih papira u inostranstvu
  • Cash Management - Aktivno upravljanje novčanim sredstvima klijenata prema instrukciji klijenta
  • Reporting Services - Izvještavanje o stanju, promjenama i rezultatima imovine
  • Market Information Update - Pružanje informacija o domaćem tržištu

Više informacija o UniCredit Bank d.d. i uslugama skrbništva unutar UniCredit grupe možete naći na sljedećim web stranicama:

www.unicredit.ba

http://gss.unicreditgroup.eu/


Adresa:

UniCredit Bank d.d.

Poslovi skrbnika i depozitara
Zelenih beretki 24

71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
SWIFT: UNCRBA22
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Sjedište:
UniCredit Bank d.d.
Kardinala Stepinca b.b.

88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 
Fax: +387 33 491 823

Voditelj odjela Amra Telaćević Tel. +387 33 491 816 Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
Saradnik Enis Zejnić Tel. +387  51 348 050 Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
Saradnik Aida Zulić Tel. +387 33 491 835 Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
Saradnik Amela Jamaković Tel. +387 33 491 810 Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.