Uredno popunjen nalog za promjenu podataka (može se preuzeti u rubrici Vlasnici-Obrasci), podnosi vlasnik ili drugo ovlašćeno lice koje istupa u ime i za račun vlasnika. Nalog se dostavlja na šalter Centralnog registra ili putem pošte.
Uz nalog se dostavljaju sljedeći prilozi:
- identifikacioni dokument podnosioca naloga (lična karta ili pasoš),
- pravosnažna odluka nadležnog organa ili izvod iz matične knjige vjenčanih - za promjenu imena i/ili prezimena ,
- raniji dokument na osnovu kojeg je upisan pogrešan podatak i novi dokument na osnovu kojeg se vrši ispravka - za ispravku pogrešno upisanog imena ili prezimena,
- punomoć (ako nalog podnosi punomoćnik),
- odgovarajući dokument kojim se dokazuje da je podnosilac ovlašćeno lice (ako nalog kao punomoćnik podnosi zakonski zastupnik, bračni/vanbračni supružnik, srodnik po krvi ili tazbini),
- dokaz o uplati naknade u iznosu od 5,00 KM na jedan od računa Centralnog registra.
Odgovarajući identifikacioni dokument i ostali prilozi uz nalog podnose se u originalu ili kopiji ovjerenoj od strane nadležnog organa ili u neovjerenoj kopiji s dostavljanjem originala na uvid, te prevedeni od strane ovlašćenog sudskog tumača ako nisu sačinjeni na jeziku koji je u službenoj upotrebi u Bosni i Hercegovini.
Ako se nalog podnosi putem pošte ili nalog predaje treće lice potrebno je dostaviti i ovjerenu kopiju identifikacionog dokumenta lica koje je potpisalo nalog.