Konkurs za izbor najboljih radova iz oblasti finansija za 2013. godinu
 
Komitet za koordinaciju nadzora
finansijskog sektora Republike Srpske
Banja Luka
 
 
Konkurs za izbor najboljih radova iz
oblasti finansija za 2013. godinu
 
I Organizovanje konkursa
Komitet za koordinaciju finansijskog sektora Republike Srpske (Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske, Agencija za bankarstvo Republike Srpske, Agencija za osiguranje Republike Srpske), te Banjalučka berza a.d. Banja Luka i Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banja Luka (u daljem tekstu: instutucije učesnice) ovim putem objavljuju Konkurs zainteresovanim studentima svih studijskih godina na području Republike Srpske, da predaju diplomske ili stručne radove iz oblasti:
Namjera institucija učesnica je da ovim Konkursom dodatno unaprijede saradnju sa visokoškolskim ustanovama i da podstakne studentsku zajednicu da se bliže i na praktičnom nivou upozna sa zbivanjima na finansijskom tržištu. Osim navedenog, ovaj oblik saradnje će omogućiti interaktivni odnos studenata sa regulatorima finansijskog tržišta u Republici Srpskoj.

II Pravo učešća i uslovi za dostavljanje radova
Pravo učešća imaju studenti visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, koji su državljani Bosne i Hercegovine. Radovi se predaju u formi diplomskog ili stručnog rada. Rad mora da biti na temu finansijsko tržište.
Radovi moraju biti napisani na jednom od zvaničnih jezika BiH ili na engleskom jeziku. Jedan autor može podnijeti samo jedan samostalan rad. Radovi koautora neće se uzeti u razmatranje. Konkurs će se smatrati uspješnim ako se prijave najmanje po tri (3) rada iz sve tri oblasti koje su navedene u tački I, a koji ispunjavaju propisane uslove konkursa.
Dostavljeni rad bi trebao da sadrži sljedeće:
Sadržaj rada mora biti ispisan u formatu MS Word dokumenta (.doc), u fontu Times New Roman, veličina slova 12, prored 1,5. Maksimalna veličina rada je do 70 A4 stranica s popisom literature. Troškove izrade, umnožavanja i slanja snosi autor, tj. institucije učesnice ne snosi troškove učestvovanja autora u takmičarskom postupku. Dostavljeni radovi se ne vraćaju. Radovi koji će se uzeti u razmatranje moraju biti izrađeni u periodu 2010. do 2013. godini.
Rad se predaje u 1 primjerku u materijalnom i elektronskom obliku (CD). Zajedno sa radovima potrebno je dostaviti popunjenu prijavu za učešće studenata za izbor najboljih radova iz oblasti finansija za 2013. godinu. Prijava se može preuzeti na web stranicama institucija učesnica.
Predlaže se studentima da rad izrade na osnovu Uputstva za izradu stručnih i naučnih radova Ekonomskog fakulteta Banja Luka, autora Zdravka Todorovića, Ivana Šijakovića, Tatjane Maričić.
Radovi se dostavljaju fizički ili putem pošte na sljedeću adresu: Komisija hartija od vrijednosti, ulica: Vuka Karadžića broj 6, 78 000 Banja Luka. Rok za dostavljanje radova je od dana objavljivanja Konkursa u „Glasu Srpske" zaključno sa danom 31.10.2013. godine do 16:00 časova. Sa oznakom „Konkurs za izbor najboljeg rada iz oblasti finansija za 2013. godinu". Radovi primljeni nakon tog roka se neće uzeti u razmatranje. Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom obratite se upitom na adresu elektronske pošte: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..
Komisija za ocjenu radova, će razmotriti, pregledati i ocijeniti sve radove koji budu dostavljeni u okviru navedenog roka.

III Izbor i nagrađivanje radova
Izbor radova i nagrađivanje će se vršiti tako što će se izabrati po tri najbolja rada (prvo, drugo i treće mjesto) iz oblasti bankarstva, osiguranja i tržišta hartija od vrijednosti, a novčane nagrade isplaćuju institucije učesnice svaka za svoju oblast u jednakim novčanim iznosima. Fond za nagrade iznosi:
Za prvo mjesto novčana nagrada iznosi 500,00 KM.
Za drugo mjesto novčana nagrada iznosi 300,00 KM.
Za treće mjesto novčana nagrada iznosi 200,00 KM.
Institucije učesnice će kontaktirati autore izabranih radova radi dostavljanja podataka potrebnih za izradu ugovora. Nagrada za izabrane radove isplaćivaće se na temelju potpisanih ugovora u roku od 30 dana od datuma potpisivanja ugovora na račun autora.

IV Ostale napomene
Rezultati Konkursa, će se javno objaviti, na web stranicama institucija učesnica. Dostavom rada autor pristaje na objavljivanje svojih podataka, te garantuje institucijama učesnicama da nad dostavljenim radom (u cjelini ili na nekim njegovim dijelovima) ne postoje prava trećih lica, te preuzima samostalnu odgovornost za eventualna potraživanja drugih autorskih prava u odnosu na institucije učesnice.
U slučaju da ni jedan rad koji pristigne na osnovu ovog Konkursa ne zadovolji svojim kvalitetom kriterijume Komisije za ocjenu radova (u daljem tekstu: Komisija), Komisija ima pravo da obnovi Konkurs za izbor najboljih radova iz oblasti finansija za 2013. godinu. Obavještenje o odlukama Komisije objaviće se na web stranicama institucija učesnica.
 
 
Predsjedavajući Komiteta
     
      Božana Šljivar
 
 
 
Komitet za koordinaciju nadzora
finansijskog sektora Republike Srpske
Banja Luka
 
 
 
Prijava za učestvovanje studenata za izbor najboljeg rada iz oblasti finansija za 2013. godinu
 
 
 

Ime i prezime:
 
Datum rođenja:
 
Adresa:
 
E-mail:
 
Telefon:
 
Fakultet na kojem student studira:
 
Mentor pri izradi rada:
 
Period izrade rada:
 
Datum prijave:                                
 
Mjesto:
 
Potpis: